Návštěva městské knihovny 7.10.

07.10.2014 15:54

   Dnes jsme se hned ráno vydali do městské knihovny, abychom se seznámili s jejím prostředím a dozvěděli se, jak správně s knížkami zacházet a starat se o ně.
   Přivítala nás paní ředitelka, Jana Šimková, odložili jsme si bundy a čepice, usadili se na "bobky" a těšili se , co všechno se dozvíme. Nejprve jsme si povídali, k čemu vlastně taková knihovna slouží, co všechno zde najdeme, podle čeho jsou zde knížky rozdělené a hlavně, jak se k nim máme správně chovat. Věděli jsme například, že je nesmíme trhat, mačkat, čmárat do nich, nechávat je jen tak pohozené, neměli bychom na nich svačit, abychom je nepolili a neumastili. Věděli jsme toho opravdu hodně.
   Po kratičké přestávce nám paní ředitelka přečetla pohádku "Chlapeček a moucha" z knížky "Nezbedníci". Pozorně jsme poslouchali, protože poté nás čekal velký úkol. Zahráli jsme si na ilustrátory a nakreslili k pohádce krásné obrázky, které budou knihovnu zdobit po celý rok. Paní knihovnice se snažily vybrat ten nejhezčí, ale nepovedlo se jim to. Krásné obrázky se totiž povedly nám všem.
   A tak nás všechny na závěr čekalo opravdu velikánské překvapení, za odměnu jsme dostali opravdický slaďoučký dort. Poděkovali jsme, slíbili, že budeme poctivě trénovat písmenka, abychom si co nejdříve mohli půjčit a sami přečíst nějakou pěknou knížku. Rozloučili jsme se a spěchali do školy, abychom si pochutnali na té dobrotě, ukryté v krabici.
   Děkuji paní ředitelce Šimkové za milé přijetí a příjemně strávené dopoledne.

 

—————

Zpět