Projekt POHÁDKA

28.11.2014 20:52

Ve dnech 26. - 28. listopadu jsme si dosytosti užili pohádek, paní učitelka pro nás připravila pohádkové vyučování. Do pohádkové země je cesta dlouhá a tak jsme se prodírali houštím, překračovali spadlé stromy, lezli jsme na vysoký strom, prolézali jsme krtčí norou a také jsme přeplavali moře. Až jsme se ocitli v pohádkové říši.

Začali jsme soutěžit o krále pohádkové říše. Tabuli nám po celou dobu pohádkového putování zdobila velká královská koruna, na kterou nám za splnění různých úkolů přibývala malá razítka - malé královské koruny. A co všechno nás čekalo? Přinesli jsme si své oblíbené pohádkové knížky, které jsme představili svým kamarádům, někteří z nás donesli také maňásky a loutky, vyplňovali jsme různé pracovní listy, poznávali jsme pohádkové písničky, hádali jsme pohádkové hádanky, doplňovali jsme pohádkové dvojice, byli jsme na interaktivní tabuli, kde jsme hledali rozdíly u pohádkových postav, zachraňovali jsme zakletého prince. Skládali jsme pohádkové puzzle, na chvíli se z nás stali holoubci a pomáhali jsme Popelce přebírat fazolky a hrách. Naučili jsme se pohádkovou písničku. V pátek nás čekalo veliké překvapení, navštívili jsme úplně nové úpické loutkové divadélko, kde nám loutkáři představili různé druhy loutek a maňásků, zahráli nám pohádku a dokonce nás pustili i do zákulisí, abychom viděli, kde loutky odpočívají. Také jsme si vyzkoušeli, jak se taková loutka vodí, a že to nebylo nic jednoduchého.

Prožili jsme toho opravdu hodně a tak jsme na konci celého projektu vyhlásili krále pohádkového světa, vlastně královnu. Stala se jí Domča, která za celé 3 dny nasbírala nejvíce korunek, celkem 22.

Věřím, že si děti ty tři pohádkové dny užili.

—————

Zpět