REKORDYÁDA se nám vydařila

14.06.2015 14:54

Tak jsme úspěšně absolvovali naše první spaní ve škole. V pátek 12. června jsme se sešli v 16:00 hodin před školou obtěžkáni batohy, spacáky, karimatkami a dobrůtkami od maminek. Ještě povinné rozloučení s rodiči a už jsme se šli zabydlet do družiny. Rozložili jsme karimatky, vytáhli spacáky a vyzkoušeli si, jak se nám v nich bude pěkně spát. Poté jsme se přesunuli do 1.B, kde nás přivítala agentura "Dobrou noc, prvňáčci", rozdala nám startovní čísla a akreditace, nebo-li oprávnění zúčastnit se soutěží. Čekalo na nás celkem 12 disciplín a tak jsme na nic nečekali a pustili se do "trhání" rekordů.

Jako první nás čekal ZEDNÍK - z kostiček postavit co nejvyšší komín, následoval ZPĚVÁK - na jeden nádech zazpívat nejdelší tón a ELEKTRIKÁŘ - třením o vlasy nabít igelitový pytlík a přilepit jich na tabuli co nejvíce. Tady se nám moc nedařilo, protože bylo dusno a vlhko a pytlíky ne a ne držet, pár jich tam přece jen ale zůstalo.

A protože nám při soutěžení řádně vyhládlo, přesunuli jsme se do družiny, kde jsme ulehčili svačinkám od rodičů.

Další disciplíny jsme plnili venku, bylo krásně, tak proč si neužít sluníčka. Na hřišti za divadlem jsme soutěžili o nejlepšího SKOKANA - za 1 minutu udělat snožmo co nejvíce přeskoků přes švihadlo a METEOROLOGA - sestavování puzzle počasí. 

Nechtělo se nám do školy a tak jsme krátkou procházkou došli na dětské hřiště, kde jsme si chvíli zařádili.

Byli jsme opět trochu hladoví a tak jsme se podívali do svých zásob a zase něco zbaštili.

Ve třídě jsme ještě absolvovali 2 soutěže, OPTIK - poslepu vyndat z pytlíku co nejvíce obdélníků a MALÍŘ - fixou uchycenou mezi prsty nohy nakreslit obrázek podle předlohy.

Čas se strašně rychle překulil a byla tma, pustili jsme si pohádku na dobrou noc a přesunuli se do družiny, kde jsme se převlékli do pyžamek, vykonali večerní hygienu a zalezli do spacáků. Několikrát jsme se ptali, jestli bude stezka odvahy, ale paní učitelky mlžily. A tak jsme se pokoušeli usnout, někomu se to podařilo opravdu rychle, ale najednou se ozvalo: "Tak, kdopak je tady nejodvážnější?" Jupííí, to už jsme věděli, co nás čeká. Po svíčkách jsme došli až na školní půdu, kde jsme mimochodem nikdy nebyli ani za světla, tam jsme se podepsali a vrátili se zpátky. Odvážlivců bylo opravdu hodně. A teď už šupky dupky do pelechu, někdo si vyžádal pusinku od paní učitelky (prý když tam není maminka) a jeden po druhém jsme pěkně usnuli. Ráno začalo opět hemžení, balení spacáků, snídaně a další očekávané soutěžení.

Tentokrát jsme trhali rekordy v tělocvičně. Čekal nás LETEC - složit z papíru vlaštovku a poslat ji co nejdál, ZVĚROLÉKAŘ - z novinového papíru vytrhat v časovém limitu co nejdelšího hada, ŽOKEJ - osedlat velký balón a doskákat na něm do cíle, UKLÍZEČKA - co nejrychleji sesbírat plastová víčka na trase a doběhnout do cíle a ÚŘEDNÍK - přenést co nejvíce papírků nasátých brčkem na určené místo. A máme to, teď už jen očekávané vyhodnocení, diplomy a sladké odměny. Nikdo z REKORDYÁDY neodešel s prázdnou.

Je mou milou povinností poděkovat ochotným maminkám za dobrůtky ke snídani (něco ještě posvačíme v pondělí o přestávce) a holkám sedmačkám za pomoc po celou dobu našeho bláznivého soutěžení.

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ ÚČASTNÍCI REKORDYÁDY

1. KŘÍŽKOVÁ Kristýnka
2. PETERKA Jiřík
3. DAVIDOVÁ Domča

VÝSLEDKOVÁ LISTINA

Výsledkovou listinu si můžete stáhnout  ZDE  (dole v záložkách najdete jednotlivé disciplíny).

—————

Zpět